DWDD snapt kritiek Frits Spits niet

Het VARA tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD) snapt niets van de ophef die is ontstaan over het interview gisteren met radio-dj Frits Spits. De radiomaker vindt dat zijn boek Zestig Strepen in het vraaggesprek nauwelijks aan de orde kwam, zo foeterde hij vanmorgen in de uitzending van Edwin Evers (Radio 538).  Op Radio 3 was vanochtend te horen dat Spits boos de verbinding verbrak met Giel Beelen. Die was gisteren tafelheer bij de DWDD en wilde Spits om nadere opheldering vragen. ''Op jouw 'fucking manier' jaag je luisteraars weg”, aldus Spits, wiens echte achternaam overigens Ritmeester is.

DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia zegt dat haar team de opwinding van Frits Spits ''niet begrijpt''. Wynia: ''Vooraf stemde hij in met het plan om live een demonstratie te geven van de befaamde wijze waarop hij nummers aankondigt. Hieraan wordt in het boek een hoofdstuk besteed en de nummers, ook in het boek beschreven, hebben wij de heer Spits van te voren laten horen. Dat zijn aankondigingen niet helemaal uit de verf kwamen is jammer, maar niet onze schuld.''

VARA-gedrag
Spits zei vanochtend onder meer: ''Met terugwerkende kracht vond ik het een verschrikkelijk interview. Volgens mij had Matthijs er belang bij mijn boek niet te bespreken. Matthijs van Nieuwkerk is een fantastische presentator, maar een slechte interviewer. Hij is van het type: mijn mening komt eerst en dan de rest. Dat is echt VARA-gedrag. Maar deze zaak krijgt nog wel een staartje.”

In zijn eigen KRO-radioprogramma Tijd voor Twee op Radio 2 vanmiddag ging Spits overigens niet in op de kwestie.

Audiolinks: Beelen belt Spits / Evers belt Spits (Dumpert.nl). 

Video: DWDD-terugkijken.

Frits Spits heeft een boek geschreven, heeft een boek geschreven, heeft een boek geschreven.....