Verschijning Rotterdamse krant op losse schroeven

De nieuwe Rotterdamse krant Vandaag& Morgen moet morgen voor het eerst van de persen rollen. Een van de geïnterviewden uit het eerste nummer wil dat echter verbieden. Het kort geding dient vanmiddag voor de rechtbank in Rotterdam.

Vandaag& Nieuw, met een oplage van 50.000 exemplaren, is een nieuwe, gratis weekkrant voor Rotterdam en omgeving. Redactioneel is de krant gericht op de dieper gravende verhalen over grote kwesties in Rotterdam en omliggende steden en dorpen. Het eerste relletje is inmiddels geboren, omdat de Rotterdamse ombudsman Van Kinderen het verschijnen van de krant wil verbieden.

De ombudsman is voor het eerste nummer geïnterviewd, maar zegt zich totaal niet in de tekst te kunnen vinden. "Met de journalist is afgesproken dat ik het verhaal vooraf op feitelijke onjuistheden mocht controleren. Die zaten er heel veel in en daarnaast ben ik meerdere keren onjuist gequoot. Het was een heel naar artikel", aldus de ombudsman. Volgens hem was het een beledigend verhaal voor het Rotterdamse college en de raadsleden. "Ze wilden waarschijnlijk een spraakmakend bericht in de eerste krant; daar leen ik mij niet voor."
Submitter:  Bron: ANP