Ranzige kazerne door vergeten rekening

De militaire kazerne in Assen zit met een probleem. De JWF-kazerne is namelijk al een paar dagen niet schoongemaakt. Defensie heeft namelijk verzuimd de schoonmaakrekening te betalen. Door deze fout hebben de schoonmaaksters sinds maandag geen bezoekje meer aan de soldaten gebracht.

Defensie meldde gistermiddag dat de rekening inmiddels is voldaan. Of de schoonmakers vandaag al weer zullen beginnen met schrobben is niet bekend. 

Defensie zit leijk met de kwestie in haar maag en wil er dan ook verder niet te veel woorden aan vuil maken. Een werknemer wil nog wel even zijn ei kwijt: "Je kunt je ongeveer wel voorstellen wat er gebeurt als 600 man dag in dag uit gebruik maken van gebouwen en er wordt niet meer schoongemaakt: smerige vloeren en stinkende urinoirs. Kortom, chaos en stank. Ik ben blij dat ik een dagje vrij ben deze week."

Volgens een woordvoerder van defensie heeft de betaling van de rekening een tijdje op zich laten wachten door "een combinatie van dingetjes". Hoe lang de schoonmakers op geld moesten wachten is hem niet bekend. Een administratieve fout zou de oorzaak zijn geweest.

 


Een beetje militair maakt zelf de pot schoon