Hardere aanpak aso-rijders gaat in

Wegpiraten worden vanaf woensdag harder aangepakt. Automobilisten die zich schuldig maken aan bumperkleven, veel te hard rijden, snijden of rechts inhalen kunnen vanaf 1 oktober worden verplicht om op eigen kosten een meerdaagse cursus te volgen. Wie niet wil deelnemen aan de cursus, verliest zijn rijbewijs.

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) heeft maandag in Den Haag de officiële aftrap voor deze zogeheten Educatieve Maatregel Gedrag. Bij deze cursus worden automobilisten die reeds zijn beboet gewezen op de gevolgen van hun rijgedrag. Het doel is om de kennis en houding in het verkeer te verbeteren. De cursus kost 750 euro.

Niet alleen aso-rijders kunnen rekenen op een hardere aanpak, ook aan beginnende automobilisten die nog geen vijf jaar hun rijbewijs hebben is gedacht. Wie van deze groep achter het stuur zit en wordt gepakt met een alcoholpromillage tussen de 0,5 en 0,8, moet op meerdaagse 'alcoholcursus' waar de gevolgen van alcoholgebruik voor de verkeersveiligheid worden bijgebracht. De kosten hiervan, 350 euro, zijn eveneens voor eigen rekening.


Foto bij: Hardere aanpak aso-rijders gaat in  (foto: DAG)