OM seponeert moordzaak Tevfik I.

De 42-jarige verdachte van de moord op ondernemer Tevfik I. wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft de zaak tegen de man geseponeerd. De 41-jarige I. werd in februari doodgeschoten in de Friese hoofdstad. De eerder door het OM uitgeloofde beloning van 15.000 euro voor de gouden tip blijft van kracht.

De Turkse horecaondernemer werd op 11 februari rond 05.30 uur op de Groentemarkt in het centrum van Leeuwarden in zijn auto onder vuur genomen. Hij wist uit het voertuig te komen en overleed kort daarna op straat aan zijn verwondingen. De 42-jarige verdachte werd diezelfde dag aangehouden. Hij kwam in mei al op vrije voeten, omdat het OM onvoldoende bewijs had om de man langer vast te houden.

De Leeuwarder Courant schreef in februari dat de 42-jarige Leeuwarder mogelijk een concurrent was van het slachtoffer. Een dag voor de schietpartij zouden de twee nog samen zijn gezien. I. was eigenaar van een Mediterraans afhaalrestaurant. Op 10 april werden de broodjeszaak en woning van de 42-jarige opnieuw doorzocht.

De politie vroeg op verschillende manieren aandacht om de zaak. Onder meer de opsporingsprogramma's Plysjepost, Opsporing Verzocht en Crime Time stonden stil bij de moord. Tijdens de stille tocht op 14 februari, waar bijna tweehonderd mensen aan deelnamen, deelde de politie flyers uit.