'Verdachte bekent contact Van der Kouwe'

De verdachte die is aangehouden in verband met de vermissing van Marlies van der Kouwe heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Dat schrijft De Telegraaf maandag. Volgens de ochtendkrant zoeken experts van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut gericht naar de apothekersassistente.

De verdachte zou contact hebben gehad met de 24-jarige Nederlandse. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de verdachte in verhoren heeft laten doorschemeren dat er 'iets tussen hen gebeurd is', schrijft de krant. Het rechercheteam vreest dat de vrouw niet meer in leven is.

RTL Nieuws meldde zondagavond dat op een vuilnisbelt op het eiland een grote zoekactie is gehouden naar Van der Kouwe. Een dag later meldde het dat de zoektocht vruchteloos is gebleven.

Marlies van der Kouwe verdween vorige week zaterdag. Ooggetuigen zagen hoe de vrouw van haar fiets werd gesleurd en op een motor of scooter werd meegenomen. Donderdag werd op Bonaire de bewuste scooter gevonden. Kort daarna werd de verdachte aangehouden. Van Van der Kouwe ontbreekt ieder spoor.


Marlies van der Kouwe  (foto: DAG)