Bewaker Meijhorst Nijmegen in elkaar getrapt

In het Nijmeegse winkelcentrum Meijhorst, waar vorige week een gebiedsontzegging werd ingesteld voor vijftig overlastgevende jongeren, is vrijdagavond een beveiliger in elkaar getrapt  door een Marokkaanse jongen. Een 18-jarige Nederlandse jongen hielp de dader door de bewaker vast te houden, zodat de klappengever rustig zijn gang kon gaan. De bewaker liep een hersenschudding, een klaplong en een gebroken rib op. Hij werd ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Zaterdagmiddag mocht hij naar huis.

De 18-jarige Nederlandse jongen is aangehouden. Ook zijn 42-jarige moeder is opgepakt. Volgens ooggetuigen bemoeide zij zich niet alleen met de knokpartij, maar heeft ze zelf ook klappen uitgedeeld. De Marokkaanse dader was zondagmiddag nog niet aangehouden.

De problemen ontstonden toen een winkelier in het winkelcentrum werd bedreigd door een groep van ongeveer acht jongeren. De 49-jarige beveiliger van het nabijgelegen wijkcentrum schoot te hulp. De 18-jarige Nederlandse jongen was echter niet tot bedaren te brengen, aldus getuigen, waarna de ruzie ontaardde.

De 18-jarige Nederlandse jongen behoort tot de groep overwegend Marokkaanse straatjongeren die een verblijfsverbod in de vorm van een avondklok kregen opgelegd door burgemeester Thom De Graaf. De jongeren mogen zich tussen 18.00 uur en 8.00 uur niet meer laten zien in de buurt van het wijk- en winkelcentrum. Volgens ooggetuigen verlegt de groep hun activiteiten daarom nu naar overdag.