Miss Metal blijkt godsdienstlerares

De Vlaamse Adinda Vetsuypens is de nieuwe Miss Metal van de lage landen. De 25-jarige blondine bleek over de meeste kennis van het metalgenre te beschikken. Saillant detail: de Belgische blijkt in het dagelijks leven godsdienstlerares te zijn. Een schoolvak dat zeer weinig raakvlakken heeft met ronkende gitaren.

De uit vier man bestaande jury koos Adinda unaniem als de nieuwe Miss Metal. In de act-ronde had ze namelijk veel lof geoogst met haar zang en voordracht. Tijdens een partijtje luchtgitaar bewees zij zelfs een waar podiumbeest te zijn.

"Ik ben dan ook gewend om voor een klas te staan, dus eigenlijk treed ik elke dag op", lacht de lerares. "Er waren zelfs twee van mijn leerlingen aanwezig. Nu kan ik mijn klasje maandag eindelijk vertellen dat ik gewonnen heb. Ze vragen al zo'n twee weken lang elke dag 'En juf, ben je ondertussen al de nieuwe Miss Metal?'". 

De Belgische wilde graag de eretitel hebben om zo de leden van haar favoriete metalbands te leren kennen. "Hypocrisy en Rotting Christ staan met stip op nummer één. De muzikanten van Rotting Christ heb ik al verschillende keren ontmoet, maar hoe meer hoe beter. Daarnaast kijk ik er ook echt naar uit om festivals te presenteren. Mijn eerste opdracht is het Metal Female Voices Fest op 18 en 19 oktober in Wieze."


Of de godsdienstlerares ook fan van Slayer is, is niet bekend