Man zonder rijbewijs met auto over de kop op A2

Een bestuurder van een auto heeft op de A2 een ongeluk veroorzaakt waarbij twee passagiers gewond zijn geraakt. De 29-jarige Rotterdammer heeft geen rijbewijs en werd door de politie gezocht omdat hij nog een boete open heeft staan. Hij is aangehouden.

Het ongeluk gebeurde aan het einde van de middag ter hoogte van Nieuwegein. Twee vrouwelijke passagiers zijn met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder raakte zelf niet gewond. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de auto over de kop is geslagen en op het dak in een greppel naast de snelweg terecht is gekomen. Het ongeluk bij Nieuwegein heeft volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) weinig hinder veroorzaakt.

De A2 is tot maandag tussen Deil en Everdingen afgesloten omdat er aan de weg gewerkt wordt. Het verkeer wordt omgeleid via de A15 en de A27. Volgens de VID is er weinig vertraging ontstaan door de wegafsluiting. Alleen rond 16.00 was het erg druk, toen stond er in zuidelijke richting twaalf kilometer file op de A27.