'Akkoord over redding financiële sector VS'

Volgens de vooraanstaande Democratische senator Christopher Dodd is er in het Amerikaanse Congres een principe-overeenkomst bereikt over het reddingsplan voor de Amerikaanse financiële sector. De leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden sprak hem echter tegen.

"We zijn het eens over de principes", verklaarde Dodd donderdag na de beraadslagingen in het Congres. Volgens de voorzitter van de senaatscommissie voor bankzaken zijn de belangrijkste pijnpunten, zoals de vormgeving van het toezicht op het reddingsfonds en de bescherming van in de problemen geraakte huiseigenaren "effectief aangepakt".

Volgens de voorman van de Republikeinen John Boehner is er echter nog geen sprake van een akkoord tussen beide partijen. "Er is vooruitgang, maar de Republikeinen hebben nog met geen enkel plan ingestemd."

Later op de dag ontvangt president George Bush in het Witte Huis de leiders van beide partijen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en de presidentskandidaten Barack Obama en John McCain om de reddingsplannen te bespreken.

  (foto: ANP)