FOK!kers: weinig begrip voor Suikerfeest

FOK!kers hebben maar weinig begrip voor het Suikerfeest, de dag dat moslims vieren dat de ramadan voorbij is. In de FP-poll vroegen we wat we met deze dag aanmoeten en 38 procent van de FOK!kers vindt dat moslims die dag gewoon moeten werken of studeren en dat ze het dan maar in de avond moeten vieren.

23 procent van de FOK!kers vindt zelfs dat de regering het Suikerfeest helemaal moet verbieden. 21 procent van de FOK!kers heeft er echter geen moeite mee als er snipperdagen van werk en school worden opgenomen. Een kleine 15 procent zou graag zien dat het Suikerfeest een nationale feestdag wordt.

Maxzter zegt: "Ik vond het wel een mooi idee dat de moslims die het suikerfeest vieren juist met kerst konden werken omdat zij daar niets mee hebben en dan kan iedereen die wel graag kerst viert gewoon vrij nemen." Tomboo zegt echter: "De vrije dagen die er nu zijn zijn vanwege onze traditie en cultuur. Suikerfeest/Ramadan is niet ons eigen, degene die dat willen gaan het lekker vieren, veel plezier. Maar doe dat lekker 's avonds thuis en val mij er niet mee lastig."

Ook de moslims reageren: Turkish_n3z: "Ik neem dus mooi een dagje vrij. Enige feestdag voor ons waarbij de hele familie bijeenkomt. Smorgens gaan we eerst naar de moskee." En Oguzan_NL zegt: "Geen enkel moslim vraagt om een algemene vrije dag voor het suikerfeest of offerfeest. Ik heb liever dat men binnen bedrijven sopel omspringt met het verzoek voor een vrije dag. Ik heb drie dagen aan gevraagd en dat was geen probleem."

Stem ook!Suikerfeest voor kids.