Hamburger blijft twaalf jaar goed

Dat de producten van fastfoodketen McDonalds nou niet bepaald bomvol vitamines, mineralen en andere goede voedingsstoffen zitten, is bij velen wel bekend. Menig diëtist en voedingsdeskundige waarschuwden snackliefhebbers al voor het weinige goed dat de snacks doen. Zij hebben er nu een argument bij.

De Amerikaanse Karen Hanrahan, tevens een voedingsadviseur, bewaarde om onbekende reden een hamburger in een lunchdoosje. Deze hamburger komt uit 1996 en is dus twaalf jaar oud.

Op de door Hanrahan gemaakte foto's is te zien dat de hamburger nauwelijks van gedaante veranderd is. Naar haar eigen zeggen begint de burger alleen langzaam aan een beetje te verkruimelen, wordt het vlees iets donkerder, verliest het broodje wat van zijn gouden kleur en het ruikt een beetje vreemd.

Wanneer de twaalf jaar oude hamburger naast een paar minuten oude hamburger wordt gelegd, is er nauwelijks verschil te zien. Voedingsdeskundige Hanrahan zegt dan ook: 'Er zit hier absoluut geen voedingswaarde in; nog geen gram. Of op zijn minst een andere reden waarom mensen moeten eten in eerste instantie.'


  (foto: DAG)