Olympische toiletten moslim-proof

Tijdens de Spelen in Londen hoeft niemand zich zorgen te maken over de kijkrichting tijdens het poepen.

Sommige Britten vinden het maar onzin. Als je moet poepen, moet je poepen en dan maakt het niets uit welke kant je dat op doet. Het islamitische geloof verbiedt moslims echter dat ze hun behoefte doen met het gezicht richting Mekka.

Om niemand voor het hoofd te stoten, zullen de toiletten van het nieuw te bouwen Olympische park in Londen zo worden gebouwd dat moslims niet richting Mekka poepen. Het Britse Olympische Comité wil voor alle deelnemers - ongeacht ras, cultuur, geloof of leeftijd - in 2012 de meest optimale omstandighede creëren, zodat iedereen op volle kracht kan presteren. En dat kan natuurlijk niet als je meer dan een week je ontlasting moet ophouden.

Naast de toiletten zullen er speciale wasgelegenheden worden aangelegd die zijn verbonden met islamitische gebedsruimten. Niet alle Britten zijn het eens met het feit dat het Comité zo bijzonder rekening houdt met bepaalde geloofsregels van de islam. Zo is er eerder flink wat belastinggeld uitgegeven om de toiletten in een gevangenis in Brixton moslim-proof te maken. Er werd gemord dat dit wel een erg diepe knieval was voor de moslims in het land.