Gepest meisje van school gestuurd

De 15-jarige Rachel van de Kerkhof, leerlinge van het Hanze College in Oosterhout, is door de schoolleiding naar huis gestuurd. Niet omdat ze zo lastig is, maar omdat de schoolleiding haar veiligheid niet langer kan garanderen. Iedere dag zou het meisje gepest worden door medeleerlingen.

"Ik heb meerdere keren bij de schoolleiding aangegeven dat mijn dochter wordt gepest, maar dit is geen oplossing," aldus de woedende moeder van Rachel. Volgens de adjunct-directeur van de vmbo-school, Bert van Daatselaar, was het wegsturen van Rachel de enige manier om de pesterijen een halt toe te roepen. Rachel werd namelijk weggestuurd omdat zij werd belaagd door een grote groep leerlingen. "Er ging een ruzie tussen haar en een klasgenoot aan vooraf. De afgelopen dagen was er ook sprake van vervelend msn-verkeer, maar of Rachel daarbij is bedreigd, weet ik niet. Wel klopt het dat zij het slachtoffer van de anderen is", zegt Van Daatselaar.

Rachel woont in Lievenshove, een Oosterhouts internaat, maar komt eigenlijk uit Best. Rachel heeft volgens haar moeder gedragsproblemen, maar op het Hanze College zou ze zich voorbeeldig gedragen hebben. "Ze doet het heel erg goed. Haar schoolgenootjes rekenen haar af op het feit dat ze niet meedoet met de laatste mode," aldus de moeder van Rachel.

Van Daatselaar sluit niet uit dat één of meerdere kwelgeesten op de korte termijn geschorst zullen worden. Na het weekend kan Rachel weer gewoon naar school. De moeder van Rachel meldt dat Rachel gisterenmiddag door leerlingen nog bedreigd is via msn.