A'damse leraar doodgeschoten

Bij een schietpartij in Amsterdam is gisteravond een 28-jarige leraar van het TeC-college omgekomen. Dat heeft de directie van de school gemeld aan BNR.

De man werd neergeschoten aan de Amsteldijk. Dat gebeurde even na 20.30 uur pal voor een snackbar aan de Amsteldijk op de kruising met de Vrijheidslaan bij de Berlagebrug. Volgens een getuige sprong de schutter na het incident op een gereedstaande scooter. Agenten hebben vergeefs geprobeerd de leraar te reanimeren.

Volgens de politie is het slachtoffer, de 28-jarige leraar, een bekende van de politie.

TeC-college
Ongeveer een jaar geleden werd een 16-jarige scholier van het Technisch College in Amsterdam doodgestoken door een 14-jarige klasgenoot. Buiten de hekken van het schoolplein aan de Vlaardingenlaan werd de jongen in zijn nek gestoken. Korte tijd later overleed hij in het ziekenhuis. De jongen werd veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie.

Korte aanvulling:  Volgens de politie is het slachtoffer 29 jaar oud. Een politiewoordvoerder spreekt van ''een liquidatie''. Het slachtoffer was een bekende van de politie, ''maar niet in de sfeer van zware criminaliteit''.  (aangevuld om 10.55 uur)