Nederlandse rechercheurs naar Bonaire

Bonaire heeft hulp gevraagd van technische rechercheurs in Nederland om de politie bij te staan in het onderzoek naar de verdwijning van de 24-jarige Marlies van der Kouwe. Dat maakte de politiecommissaris van Bonaire, John Schagen, dinsdagmiddag (lokale tijd) bekend.

Rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn volgens hem onderweg naar het Antilliaanse eiland.

De Nederlandse verdween in de nacht van zaterdag op zondag op het eiland toen ze 's nachts op straat fietste. Ze zou zijn meegenomen door een of meer personen op een scooter. Ze is nog niet gevonden.

De Bonaireaanse politie zet zich met man en macht in. Grote delen van het eiland worden onderzocht.

Momenteel is behalve het eilandelijke korps ook het Recherche Samenwerkings Team (RST) en de Kustwacht ingezet in het onderzoek. Ook wordt hulp gevraagd aan de andere Antilliaanse eilanden. In totaal zoeken momenteel zo'n vijftig personen naar het meisje.

,,Alle andere onderzoeken die op het eiland lopen, zijn op een heel laag pitje gezet, aldus Schagen. De politie noemt het onderzoek nog 'fragiel' en is erg zuinig met het geven van informatie. Schagen deed een dringend beroep op iedereen met tips om zich te melden.

De in Nederland woonachtige ouders van Marlies zouden onderweg zijn naar Bonaire.