PVV'er Dion Graus voorlopig zonder salaris

Kamerlid Dion Graus zal het even zonder zijn salaris moeten stellen. Een aannemingsbedrijf heeft gisteren namelijk beslag laten leggen op het loon van de PVV'er.  Dat gebeurde nadat Graus weigerde te voldoen aan een betalingsverplichting die hem door de rechtbank was opgelegd.

De parlementariër van de Partij voor de Vrijheid ligt al zes jaar in de clinch met een aannemer na een verbouwing aan zijn woning.  Volgens Graus was die niet goed uitgevoerd en weigerde hij daarom een nota van een kleine 17.000 euro te voldoen. Inmiddels zijn de kosten opgelopen tot zo'n 25.000 euro.

Volgens Graus zou hij door nalatigheid van de aannemer een schade van drie ton hebben geleden. De rechtbank in Maastricht wees vorige maand dit verweer van het Kamerlid als ''onvoldoende onderbouwd''. Sindsdien heeft Graus 1.000 euro overgemaakt, maar dat is niet conform de betalingsregeling. Dat is de reden waarom gisteren opdracht is gegeven aan een deurwaarder om loonbeslag te leggen.

Graus kwam net na zijn benoeming als Kamerlid, in 2006, al in opspraak over onder meer wanbetalingen. Betrokkenen en bedrijven die met hem van doen hadden, maakten melding van ruzies, rechtszaken, onbetaalde rekeningen, onjuiste declaraties, stalking, mishandeling en het 'opleuken' van zijn cv. Hij kreeg van PVV-leider Geert Wilders toen de kans om de beschuldigingen te weerleggen. Graus maakte een dossier dat volgens Wilders zijn partijgenoot ''volledig vrij pleitte”. Graus had zich niet schuldig gemaakt aan malversaties, wanbetaling of zelfs mishandeling, zo zei Wilders begin 2007.