Leraar gooit chloor over meisje heen

In Luyksgestel heeft een leraar (60) afgelopen weekend chloor over een 15-jarig meisje heen gegooid. Hij zou tot zijn daad zijn gekomen nadat hij al enkele dagen getreiterd werd door een groepje jongeren. De reden hiervoor zou zijn dat zijn huis tegenover hun hangveldje lag.

De jongeren zouden bij de leraar van het Rythoviuscollege in Eersel met laserstralen naar binnen hebben geschenen en belletje hebben getrokken. Na vier dagen van treiteren sloegen de stoppen bij hem door. Toevallig stond er een fles chloor binnen handbereik, waarvan hij de inhoud richting het groepje jongeren heeft gegooid.

De 15-jarige Melissa Elands uit Dommelen was het slachtoffer van de chlooraanval van de leraar. Zij is geen leerlinge van het Rythoviuscollege, maar hing wel bij het groepje jongeren. Zij is gisteren aangifte gaan doen.

De leraar zegt spijt te hebben van zijn daad. De school waar hij werkt zegt onaangenaam verrast te zijn door het voorval, maar wil verder geen commentaar geven. De leraar blijft thuis zolang het politieonderzoek voort duurt. 

Klik hier voor videonieuws over dit voorval en hier voor een gesprek met de leraar (het geluidsfragment staat linksboven).

Met dank aan HuHu voor de submit.