'Mishandelde Ajacied was 17'

De jongeman die afgelopen zondag in de Kuip werd mishandeld door een Feyenoordsupporter blijk geen twaalf maar zeventien jaar te zijn. Dit meldt de beveiliging van het stadion. De jongeman zou volgens de faciliteitenmanager zelf onverstandig gehandeld hebben door in het Feyenoordvak luid te juichen, meldt ajaxmeda.nl.

De manager verklaart: "Het gaat nu eenmaal om een beladen wedstrijd met een historie. Ik zou ook willen dat de supporters allemaal door elkaar zitten en dan samen kunnen juichen en huilen, maar dat is niet de realiteit. Ik snap de emotie, maar het is niet erg doordacht geweest van de Ajaxsupporter." De jongeman gaat vandaag met zijn vader aangifte doen van de mishandeling, die overigens vastgelegd is op bewakingsbeelden.

De jonge Ajaxsupporter zat afgelopen zondag tussen de aanhangers van Feyenoord in het C-vak. Toen het eerste goal viel was hij zo blij dat hij luidkeels begon te juichen. Voor een Feyenoordsupporter was dit reden genoeg om de jongen aan te vallen. De jongen is bij zijn belager weggehaald door drie stewards van de Kuip die de jongen met zijn vader vervolgens via de nooduitgang naar een ruimte leidden waar zij bij konden komen.

Eerder werd door de politie gemeld dat de belaagde jongen twaalf jaar oud zou zijn, maar gisteren bleek het om een zeventienjarige jongen te gaan. Foto's van de verdachte van de aanval worden verspreid binnen het politiekorps. Wanneer nodig worden de foto's getoond in een opsporingsprogramma.