Emmy Award voor Peter R. de Vries

De uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway op Aruba heeft een Emmy Award gewonnen. De reportage was genomineerd in de categorie Current Affairs (actualiteiten) van deze internationale televisieprijs.

De Vries was in de zevende hemel met de onderscheiding. "Dit is de prijs der prijzen. Dit win je maar een keer in je leven. Hier wil ik al mijn andere prijzen wel voor inleveren." De programmamaker noemde de Emmy een mooie beloning voor het vele werk dat in de uitzending is gestoken.

De Vries nam de prijs in ontvangst met Beth Holloway, de moeder van Natalee. Het tweetal droeg de prijs op aan het verdwenen meisje.

De uitzending hield met ruim zeven miljoen kijkers niet alleen Nederland in zijn greep, maar ging de hele wereld over. Vooral in de Verenigde Staten was er veel belangstelling voor de wijze waarop de infiltrant van De Vries, Patrick van der Eem, erin slaagde om Joran van der Sloot uitspraken over zijn rol bij de verdwijning van Natalee te ontlokken.

 


Peter R. de Vries en Patrick van der Eem  (foto: ANP)