Avondklok in deel Nijmeegse wijk

Nijmegen gaat in navolging van Ede onorthodoxe maatregelen treffen om de problemen met (Marokkaanse)straatjongeren de baas te kunnen. Daar waar Ede een samenscholingsverbod heeft ingevoerd, gaat Nijmegen onder meer een avondklok instellen.

In de nachtelijke uren zal de directe omgeving van de Boerderij en het winkelcentrum in de wijk Meijhorst tot verboden gebied worden verklaard. Directe aanleiding is het feit dat onbekenden gisternacht opnieuw brand stichtten in het voormalige jongerencentrum de Boerderij. Afgelopen week zijn er al drie brandstichtingen en andere incidenten geweest in die omgeving.

De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf (oud Kamerlid van D66) is het nu meer dan zat en noemt in dagblad De Gelderlander het beestje bij zijn naam: ''We hoeven er geen doekjes om te winden. En het wordt tijd dat we benoemen waar het hier om gaat: jongeren van Marokkaanse afkomst die voor enorm veel overlast zorgen.''

De Graaf wil geen 'toestanden zoals in Ede' waar groepen Marokkanen een complete wijk terroriseren. "We gaan hard optreden'', aldus de burgervader. Hij zegt in overleg te zullen treden met politie en justitie om een harde, repressieve aanpak tegenover de raddraaiers in te stellen.