Traumahelikopter beschadigd bij landing in Someren

Een traumahelikopter is vanochtend in Someren bij het neerkomen beschadigd geraakt. De helikopter landde op de Provincialeweg in de Brabantse plaats om assistentie te verlenen bij een ongeluk tussen een personenauto en een busje. De wieken van de helikopter raakten een boom en zijn beschadigd, laat een politiewoordvoerder weten. Het is nog onduidelijk of de helikopter verder kan vliegen.

Bij het ongeval raakten volgens de woordvoerder twee personen gewond. Zij zijn met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. De doorgaande weg tussen Heeze en Someren is voor nog onbepaalde tijd afgesloten, zegt de woordvoerder.

Door het tijdelijk uitvallen van de traumahelikopter van Regio Oost, waaronder ook een deel van Brabant valt, wordt de oostelijke regio in noodgevallen ondersteund door de drie andere traumaheli's in Nederland, laat een woordvoerder van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen, de standplaats van de helikopter, weten. Zij benadrukt dat de regio wel bereikbaar is met ambulances. De zegsvrouw verwacht dat in de loop van de middag alles weer op orde is.