Politiestudent in Gouda in bil gestoken

Een politieagent in opleiding is dit weekend met een mes gestoken in Gouda.  Het 19-jarige slachtoffer kwam uit  een supermarkt aan het Driewegplein toen hij werd belaagd door een groepje jongeren.  De agent in spé, die in burgerkledij was, probeerde zijn belagers duidelijk te maken dat ze de verkeerde voor zich hadden.

Toen hij op zijn fiets stapte, stak een van de jongeren de man in zijn bil. ''Ik steek je dood'', riep de dader daarbij.  Het slachtoffer spoedde zich daarop naar een woning en legitimeerde zich als politiestudent. De bewoners belden de politie die twee jongeren (18 en 19 jaar) kon arresteren.

De verwoningen van de man vielen mee. De wond werd in het ziekenhuis gehecht waarna hij naar huis mocht.

De politie wenst te benadrukken dat de steekpartij niet in de inmiddels beruchte wijk Oosterwei heeft plaatsgevonden, maar in de wijk Achterwillens. "Dit is een van de incidenten die in de stad gebeuren. Het is jammer dat er nu een link wordt gelegd naar de ongeregeldheden van afgelopen weken.''  De dader wist ook niet dat het een agent in opleiding was en heeft verklaard zich vergist te hebben. Er was sprake van een ''persoonsverwisseling''.