Kerken hijsen vredesvlag

In zeker honderd kerkelijke gemeenten en parochies wordt vandaag de vredesvlag gehesen. De Internationale Dag voor de Vrede valt samen met de jaarlijkse Vredeszondag. Ook bij tientallen stadhuizen wordt de zevenkleurige vlag uitgestoken.

De landelijke organisatie Kerk en Vrede meldt ongeveer vijfhonderd vlaggen te hebben verkocht aan kerken, andere instellingen en particulieren. Voor grotere gebouwen als kerken, stadhuizen en scholen is een groter formaat vervaardigd waarop het Italiaanse 'Pace' is vervangen door het Nederlandse 'Vrede'.

Het Haastrechtse Platform voor Interkerkelijke Samenwerking mag zich de grootste afnemer van de kleine zwaaivlaggetjes noemen. Het gros daarvan is uitgedeeld aan basisschoolkinderen in de Zuid-Hollandse stad.

Ook War Child Nederland pakt uit op de dag waarop wereldwijd de vrede wordt gevierd. Zo bouwen twaalf scholen en verenigingen levensgrote 'peacetekens'. Met het online netwerk Habbo Hotel houdt de humanitaire organisatie vandaag in 31 landen de Global Peace Gathering.

Zie ook: Internationaledagvandevrede.org


Kerken hijsen vredesvlag