Travis Barker zwaargewond bij vliegtuigongeluk

Travis Barker, de voormalige drummer van Blink-182, is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een privéjet, waarbij vier van de zes inzittenden om het leven kwamen. Ook Adam Goldstein, beter bekend als DJ AM, verkeert in kritieke toestand, zo is zaterdag bekendgemaakt.

Barker en Goldstein zijn overgebracht naar een brandwondencentrum in Georgia, zo heeft een woordvoerder van het medisch centrum bevestigd.

Het vliegtuigje vertrok vrijdag kort voor middernacht van een vliegveld in South Carolina, toen luchtverkeersleiders melding maakten van vonken. Het toestel, dat op weg was naar Californië, raakte van de landingsbaan en kwam tot stilstand op een nabijgelegen weg. Twee van de vier passagiers kwamen om, net als de twee crewleden.

De lijkschouwer van Lexington County heeft tegenover MTV News bevestigd dat de assistent van Barker, Chris Baker, bij het ongeluk om het leven is gekomen. Baker, die de bijnaam Little Chris had, was te zien in de MTV-serie van Barker en zijn ex-vrouw Shanna Moakler, 'Meet the Barkers'.

Barker en Goldstein, eens de verloofde van socialite Nicole Richie, hadden vrijdagavond opgetreden op een gratis concert in Columbia. Ook zangers Perry Farrell en Gavin DeGraw gaven een optreden weg. Geen van beiden zat in het vliegtuig, zo hebben hun woordvoerders bevestigd.