Helft Eindhovense tieners aangeschoten

De politie heeft vrijdagavond in Eindhoven 134 jongeren onder de zestien jaar gecontroleerd op alcohol. Iets meer dan de helft, 68 tieners, bleek alcohol tot zich te hebben genomen. Dat laat de politie zaterdag weten. Volgende week zaterdag vindt een tweede grootscheepse controle plaats in het centrum van de Brabantse plaats.

De politie kondigde woensdag aan zich meer te gaan verdiepen in het alcoholgebruik onder jongeren. Tijdens de controle werden de deelnemers ook gevraagd een vragenlijst in te vullen. Met de gegevens hoopt de politie een signaal af te geven aan de politiek omdat het zou ontbreken aan de juridische middelen om het alcoholgebruik aan te pakken.

Jongeren onder de 16 jaar kunnen niet gedwongen worden om te blazen, licht de politie woensdag toe. Ook biedt de wet nog geen mogelijkheden om minderjarigen die niet zichtbaar onder invloed zijn van alcohol op de bon te slingeren.

Vrijdagavond werd de controle uitgevoerd in de hal van Centraal Station. Bij de volgende controle staat de politie op het Stratumseind.


Helft Eindhovense tieners aangeschoten  (foto: DAG)