10 jaar eis tegen schietende wildplasser

De 27-jarige Rotterdammer Jamie L. die vorig jaar oktober twee mensen neerschoot op de Rodezandhof in de havenstad, hoorde gisteren tien jaar cel tegen zich eisen. L. joeg 's nachts twee stappers uit Delft een aantal kogels door het lijf nadat ze opmerkingen hadden gemaakt over het wildplassen waaraan de schutter zich bezondigde.

L. stond te spetteren tegen de geparkeerde auto van vier cafébezoekers uit Delft. Na de opmerkingen ontstond er een vechtpartij waarbij L. een pistool trok en eerst op de wegrijdende auto van de vluchtende chauffeur en een medepassagier schoot. Daarna richtte hij zijn wapen op de twee achterblijvers. Een kreeg een kogel door zijn been, de ander  werd in zijn middel getroffen, waarbij z'n darmbeen en heupgewricht werden doorboord.

Voor de officier van justitie was het duidelijk een poging tot moord die bestraft dient te worden met een langdurige celstraf.  Ook is L. al veel vaker - ook voor vuurwapenbezit - veroordeeld. Thuis bij hem werd verder een holster van een Glock gevonden. En dat is precies het 9mm-pistool, waarmee vermoedelijk de kogels zijn afgevuurd.

Volgens de wildplasser vielen de vier hem aan en moest hij zich wel verdedigen. ''Ik loste eerst een waarschuwingsschot maar ze bleven aanvallen. Iemand greep naar z'n riem alsof hij nog een wapen ging trekken’’, aldus L.  De rechter liet overigens doorschemeren daar weinig van te geloven gezien de reputatie van de verdachte.  Over twee weken volgt de uitspraak.

Met dank aan DJMO voor de submit.