Rellen na dood Afrikanen in Napels

Immigranten hebben vandaag rellen getrapt in Napels na de dood van zes Afrikanen, die omkwamen bij een schietpartij. Tientallen oproerkraaiers sloegen ruiten in, vernielden auto's en gooiden met stenen naar de politie.

Op de Italiaanse televisie waren beelden te zien van overwegend jonge relschoppers met ijzeren staven in hun hand die het verkeer staande hielden. Onder bedreiging stapten mensen uit hun voertuigen. De relschoppers beschuldigen de autoriteiten van racisme, omdat die na de schietpartij meldden dat de slachtoffers drugscriminelen waren.

Afgelopen nacht werden zes Afrikaanse immigranten doodgeschoten in een textielwinkel in de plaats Castelvolturno, in de buurt van Napels. Volgens de politie hebben de daders zeker 130 kogels afgevuurd.

De politie denkt dat er een verband bestaat met de gewelddadige dood van een 53-jarige Italiaanse man, de eigenaar van een amusementshal en waarschijnlijk verbonden aan de maffia. Onderzoekers vermoeden dat een lokale maffiaclan een conflict heeft met immigranten uit Afrika, die zich eveneens bezighouden met handel in drugs.

De Afrikaanse slachtoffers kwamen uit Ghana, Togo en Liberia. "Het is duidelijk dat de camorra hierachter zit", stelde de burgemeester van Castelvolturno. "Hier bepaalt de maffia de wet en ze doen hun zaken in alle rust. De staat heeft grote problemen de wet hier te handhaven."