Moslims slaan Belg half dood om biertje

Een 40-jarige Brusselaar zonder dak boven zijn hoofd is deze week bijna doodgeslagen omdat hij moslims beledigde door een biertje op straat te drinken. De dakloze Serge zat op een stoep voor een polikliniek te wachten tot hij aan de beurt was voor een afspraak. De tijd doodde hij door een blikje bier open te trekken.

Op dat moment kwam een oudere moslimman, die boven de poli woont, naar beneden. Hij nam het Serge bijzonder kwalijk dat hij het tijdens de ramadan (de islamitische vastenmaand) in zijn hoofd haalde om in het openbaar een biertje te drinken.   Daarop kwam ene Rachid, een zoon van de boze moslimman, naar beneden. Die begon Serge meteen af te ranselen.  De vader hielp zijn zoon ook een handje.

Nadat Serge bont en blauw was geslagen, werd hij op een berg vuilnis gegooid. Daar vond Rachid een stuk hout waaruit spijkers staken. Daarmee sloeg hij de dakloze ook nog een paar keer.  Ondertussen gutste er bloed uit Serge's been, omdat Rachid een slagader had opengerost met de spijkerstok. Een getuige belde de politie en zag dat een groepje straatjongeren de dakloze ook nog even onder handen nam.

In een ziekenhuis bleek later dat de man al 2 liter bloed had verloren.  De politie heeft Rachid aangehouden. Diens vader wilde zijn plaats in de cel innemen, maar daar ging de Brusselse politie niet mee akkoord.

Met dank aan zagevent voor de submit.