Afvallen door water drinken nutteloos

Mensen die veel water drinken om af te vallen, verdoen hun tijd. Uit recent onderzoek blijkt dat men om af te vallen veel beter voedsel kan eten dat veel water bevat, zoals fruit, groente, rijst en soep. Tijdens het onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Tokio, werd het gewicht en de maten van ruim duizend jonge vrouwen vergeleken met de hoeveelheid water die ze per dag tot zich namen, zowel uit drankjes als uit voedsel.

Uit de resultaten bleek dat er geen verband is tussen water uit drankjes, waaronder gewoon bronwater maar ook ijsthee, koffie en frisdranken, en het lichaamsgewicht. Er was wél een verband tussen het nuttigen van voedsel dat rijk is aan water en het gewicht. De vrouwen die veel voedsel met water tot zich namen werden lichter en kregen een smallere taille. Ook hadden ze een lagere 'body mass index' wat betekent dat hun gewicht en lengte beter in verhouding was.

Zelfs toen het bewegingspatroon van de vrouwen in beschouwing werd genomen, bleef de nieuwe theorie kloppen. De wetenschappers zijn er nog niet achter hoe het komt dat een dieet van waterrijk voedsel wel helpt bij het afvallen en het drinken van water niet. Het zou kunnen komen doordat waterrijk voedsel over het algemeen veel vezels bevat.