Ook verloskamers gesloten in IJsselmeerziekenhuizen

De IJsselmeerziekenhuizen hebben met het sluiten van de operatiekamers ook de afdelingen verloskunde gesloten. Zonder operatiekamers kan de veiligheid van moeder en kind niet worden gegarandeerd, licht het ziekenhuis vandaag toe. Sinds woensdag zijn de afdelingen op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten.

De ziekenhuizen willen twee noodoperatiekamers laten plaatsten. Een verzoek daartoe is ingediend bij de burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg. Daarover vindt vrijdag overleg plaats met het ministerie van Volksgezondheid. Ook is om extra ambulances gevraagd, omdat er extra ritten gemaakt moeten worden naar omliggende ziekenhuizen.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van IJsselmeerziekenhuizen Gersji Rodrigues Pereira benadrukte donderdagavond nog eens dat hij niet opstapt, nadat de medische staf van de ziekenhuizen had laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de voorzitter. Eerder deden zorgwethouder van de gemeente Noordoostpolder Foeke Zeilstra en de vakbonden dat al. Pereira is van mening dat iemand juist bij zwaar weer moet aanblijven.

Woensdag werden de operatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen gesloten, omdat het risico op infecties volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg te groot is.