Pedofiel in beroep tegen verhuizing

De Utrechtse pedofiel die op last van de rechter moet verhuizen gaat tegen die uitspraak in hoger beroep. Dat heeft de advocaat van de Utrechter, Jean Louis Leijendekker, donderdag laten weten.

De man ging na het uitzitten van zijn straf weer in de flat in Overvecht wonen waar ook zijn 5-jarige slachtoffertje woont. Woningbouwcorporatie Bo-Ex spande een rechtszaak aan om af te dwingen dat hij zou verhuizen. De rechter bepaalde dinsdag dat de pedofiel moet verhuizen zodra Bo-Ex een andere woning voor hem heeft gevonden.

De pedofiel moet volgens directeur Johan Klinken van woningcorporatie Bo-Ex hoe dan ook verhuizen. "De rechter heeft een dwingend vonnis uitgesproken. Als wij een passende woning aanbieden, en dat doen wij begin oktober, moet hij die ondanks het hoger beroep aannemen."

Ook Bo-Ex ging in hoger beroep tegen de uitspraak van dinsdag. Directeur Klinken is het niet eens met de verhuisvergoeding van een kleine 2600 euro die de man volgens de rechter toekomt. "De rechter oordeelde dat die man overlast veroorzaakt, en wij moeten een vergoeding betalen."