Yolanthe is strenge schooljuf

Yolanthe Cabau van Kasbergen laat zich niet van haar liefste kant zien als basisschoollerares in het Teleac-programma Sterren voor de Klas. De donkerharige actrice zette twee kinderen op de gang, zo is zondag te zien in de uitzending. "Ik hoorde dat ik nogal streng ben en dat is ook wel zo. Vandaar dat kleine kinderen altijd liever bij Jan zitten dan bij mij."

In de eerste aflevering van het programma, waarin bekende Nederlanders binnen een week de fijne kneepjes van het onderwijsvak onder de knie moeten krijgen, is te zien hoe een jongetje zijn vinger opsteekt en vraagt: "Bent u die vriendin van Jan Smit?". "Ja, dat ben ik", antwoordt de brunette, waarop de hele klas lacherig reageert. Al gauw lijkt Yolanthe niet alle kinderen onder bedwang te kunnen houden. "Wil jij even in de hoek gaan staan?", zegt ze tegen een ongehoorzame leerling. "Je bent gaan lopen zonder je vinger op te steken."

De juffrouw die normaal lesgeeft aan de Amsterdamse schoolklas moet lachen om Yolanthes poging om de kinderen onder de duim te houden. "Ze krijgen weleens straf, maar zulke straffen worden tegenwoordig niet meer toegepast", lacht ze.

Ook Sebastiaan Labrie, Lucia Rijker, Dolf Jansen, Catherine Keyl en Arie Boomsma wagen zich voor de klas in Sterren voor de Klas. De eerste aflevering met Yolanthe en Sebastiaan is zondag te zien op Nederland 2.


Yolanthe is strenge schooljuf  (foto: DAG)