Tieners opgepakt voor brandstichting Lichtenvoorde

Twee tieners zijn opgepakt op verdenking van brandstichtingen en vernielingen in het Gelderse Lichtenvoorde. Een van hen is minderjarig, de ander is 18 jaar. Het tweetal komt uit de gemeente Oost Gelre.

De twee werden in de nacht van 25 op 26 augustus op heterdaad betrapt met een gestolen fiets. Daarop werden ze meegenomen naar het bureau en verhoord. De politie verdenkt ze ervan sinds april regelmatig 's nachts in Lichtenvoorde 'op pad' te zijn geweest. Daarbij zouden ruiten van auto's, woningen en caravans zijn vernield.

Ook zou het duo seksuele en discriminerende teksten op woningen, schuttingen en auto's hebben gespoten. Dat deden ze onder meer aan de vooravond van de dodenherdenking. Daarnaast werden enveloppen met dergelijke teksten in verschillende brievenbussen gestopt en onder autoruiten geplaatst. Tot slot wordt het tweetal verdacht van brandstichting, onder andere bij een winkel aan de Rapenburgstraat.

De 18-jarige man is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is vrijgelaten, maar is nog wel verdachte. De politie maakt proces-verbaal tegen het tweetal op.

Vorige week werden in Lichtenvoorde wederom coniferenhagen in brand gestoken. Volgens de politie zijn deze verdachten hiervoor niet verantwoordelijk.