R. Kelly uit zich over misbruikschandaal

R. Kelly heeft zich voor het eerst sinds hij werd vrijgesproken van kindermisbruik geuit over de zaak. In een interview met de Amerikaanse televisiezender Black Entertainment Television stelde de 41-jarige zanger dat het seksschandaal hem sterker heeft gemaakt. Robert Kelly werd in juni vrijgesproken na een slepende rechtszaak, waarin hij werd beschuldigd van seks met een minderjarig meisje.

Toen hem in het interview werd gevraagd of hij een voorkeur heeft voor tienermeisjes, vroeg hij op wat voor leeftijd de verslaggever doelde, zo schrijft BBC News. "Ik heb enkele 19-jarige vrienden, maar ik houd niet van illegale dingen, als je dat bedoelt. Dus niet van minderjarigen."

Volgens de artiest is de rechtszaak uit wraakzucht aangezwengeld door enkele van zijn voormalige werknemers. Kelly is het beu steeds aan de zaak herinnerd te worden. "Het is tijd om het achter me te laten", zei hij. "Ik kan deze vragen niet blijven beantwoorden."

Het schandaal laaide in 2002 op door een opgedoken sekstape. Na een vertraging van zes jaar kwam de zaak eerder dit jaar voor de rechter. Vrienden en familie van het vermeende slachtoffer identificeerden haar als 13 of 14 jaar oud.

De advocaat van de zanger stelde dat het ging om vals bewijs. Juryleden zeiden in juni te vermoeden dat Kelly te zien is in het filmpje. De jury kon echter niet zeker zijn over de identiteit van het meisje, omdat zij niet in de getuigenbank had plaatsgenomen.


Foto bij: R. Kelly uit zich over misbruikschandaal  (foto: DAG)