Politie rolt wietbezorgservice op

De politie in Haarlem heeft afgelopen vrijdag vier mannen en een jongen aangehouden die er een omvangrijke bezorgservice voor wiet op nahielden. De drugs werden vooral geleverd aan scholieren in Haarlem en omliggende plaatsen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De wiet werd op bestelling rondgebracht in auto's en op bromfietsen, en afgeleverd op hangplekken in de buurt van scholen. De politie was de bezorgservice al een tijdje op het spoor. In augustus kwamen er tips binnen dat jongeren telefonisch wiet bestelden bij de zogenoemde wiettaxi.

Er werd geadverteerd met kaartjes waarop de bezorgservice met de naam Wierie-Wierie werd aangeprezen. Dagelijks leverde Wierie-Wierie twintig tot veertig bestellingen af. De bestellingen werden klaargemaakt in een woning aan de Sandenburg in Haarlem.

De scholieren betaalden de drugs contant. De politie heeft acht afnemers aangehouden en voor verhoor meegenomen. Zij hebben bekend de wiet te hebben besteld en hebben inmiddels een taakstraf gekregen. De verdachten van de bezorgservice zelf zijn vier mannen van 20, 25 en tweemaal 21 jaar, en een jongen van 15 jaar oud. Ze komen uit Haarlem en Vijfhuizen.