Gewonden bij steekpartij Nieuw-Lekkerland

Bij een steekpartij in Nieuw-Lekkerland zijn gisteravond twee mensen gewond geraakt. Het gaat om een echtpaar dat in scheiding ligt en een nieuwe partner, meldt de politie. Wie van hen de dader is wil de politie in het belang van het onderzoek nog niet zeggen. De dader, een 31-jarige man uit Oude tonge, is ter plaatse opgepakt.

Een 44-jarige vrouw raakte bij de steekpartij in haar woonplaats ernstig gewond. Zij is meerdere keren met een mes gestoken in verschillende delen van haar lichaam. De vrouw is door een traumateam gestabiliseerd en naar een ziekenhuis gebracht. Het lijkt er volgens een woordvoerder van de Zuid-Hollandse politie niet op dat zij in levensgevaar is. Het andere slachtoffer, een 37-jarige plaatsgenoot van de vrouw, is er minder erg aan toe.

De steekpartij vond rond 20.15 uur plaats op de Verstegenstraat. De vermoedelijke dader is ook daar op straat aangehouden. De slachtoffers woonden niet in de straat, zegt de politiezegsman. De dader is gisterenavond verhoord op het bureau. De politie kan nog niet zeggen of de man een bekentenis heeft afgelegd.

De 9400 inwoners tellende gemeente Nieuw-Lekkerland heeft een brief opgesteld die in de omgeving van de steekpartij wordt verspreid. Vanmiddag wordt een informatiebijeenkomst gehouden op het gemeentehuis.