Python baadt in toiletpot hotelkamer

Een gast van een Maastrichts hotel heeft gisteravond in haar toiletpot een levende python gevonden. De ruim 2,5 meter lange slang was ontsnapt uit een kamer onder haar en via het riool naar boven gekropen. In diezelfde kamer een verdieping lager bleken ook Madagascar-boaslangen, gekko's, pijlgifkikkers, nijlvaranen, vuursalamanders, vogelspinnen en een babykrokodil te overnachten.

Het personeel had in de loop van de middag twee hotelgasten in de struiken rondom het hotel zien zoeken naar iets. Omdat het vermoeden bestond dat de twee het hotel zonder te betalen zouden verlaten, controleerde het personeel hun kamer. Hier bevonden zich in totaal dertig exotische diersoorten. Twee gekko's liepen vrij rond. Achttien beesten bleken niet de juiste papieren te hebben.

De politie, medewerkers van de Dierenbescherming, de Algemene Inspectie Dienst en het Hulpcentrum voor Wilde Dieren hebben de slang gevangen en ook de andere dieren uit de ruimte verwijderd. In een naastgelegen kamer werden een mes en drugs gevonden. Drie mannen en een vrouw uit Rome zijn opgepakt.