Feyenoord roept fans op tot goed gedrag

Feyenoord is erop gebrand een goed figuur te slaan in Europa, zowel op het veld als op de tribune. De Rotterdammers hebben daarom vandaag een open brief naar de supporters op de clubwebsite geplaatst. Daarin verzoekt de club de fans tijdens de wedstrijd tegen Kalmar FF donderdag 'het gezonde verstand te gebruiken en het elftal op een positieve manier te steunen'.

"Feyenoord wil in de nabije toekomst weer een rol van betekenis gaan spelen", staat in de brief te lezen. "Nationaal én internationaal in de Uefa-competities. Daar werken we hard aan. Deelname aan Europees voetbal is een belangrijke voorwaarde om onze toekomstplannen te kunnen verwezenlijken." Het gedrag van de fans kan daarbij de doorslag geven, stelt de club, die weet dat een nieuwe misstap fatale gevolgen kan hebben.

In de brief refereert Feyenoord daarbij aan de Europese wedstrijd tegen Nancy in november 2006. "Feyenoord beleefde een inktzwarte avond door toedoen van zich supporter noemende mensen." In de Franse stad braken voor en tijdens de wedstrijd rellen uit, waarbij de Franse politie zelfs traangas gebruikte. Doorspelen werd daardoor onmogelijk.

De brief, ondertekend door algemeen directeur Eric Gudde en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, besluit met een hoopvol 'Feyenoord rekent op u!'


Feyenoord roept fans op tot goed gedrag  (foto: DAG)

 

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport