Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 2

Afgelopen weekend werd de tweede speelronde in de Eredivisie gespeeld. ADO Den Haag mag zich na dit weekend verrassend koploper noemen. Ze hebben net als PSV en FC Groningen beide wedstrijden gewonnen maar hebben daarbij tevens het beste doelsaldo. De laatste plaats word na dit weekend bezet door FC Utrecht.

FC Twente speelde zijn eerste wedstrijd in hun verbouwde stadion. De capaciteit van de Grolsch Veste is afgelopen zomer uitgebreid van 13.000 naar 23.500 plaatsen. Het nam het op tegen NEC., dat al sinds februari geen wedstrijd meer verloren heeft. Vooral voor rust was de club uit Enschede de betere. Kansen van Denneboom en Tioté werden echter niet benut. Na een half uur was het Elia die Twente op voorsprong bracht. In de tweede helft werd het spel slordiger en ging NEC op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk vlak voor tijd, toen de net ingevallen Tshibamba de bal kon binnen tikken na een voorzet van Sibum.

Feyenoord nam het in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen FC Volendam. De Rotterdammers begonnen sterk en gingen vol in de aanval. Na een kwartier kreeg het penalty na een handsbal van Volendammer Boots in het strafschopgebied. Tomasson benutte de strafschop. Na een half uur spelen kreeg Feyenoord wederom een strafschop nadat Maynard De Cler haakte in de zestien. Wederom benutte Tomasson de penalty en zette Feyenoord op 2-0. Feyenoord was op dat moment Slory al kwijtgeraakt, de aanvaller moest na tien minuten al gewisseld worden vanwege een blessure. Hij werd vervangen door Biseswar, die in tweede helft met twee prachtige doelpunten de stand op 4-0 bracht. In de blessuretijd bepaalde Michael Mols de eindstand op 5-0.

Ajax was in de wedstrijd tegen Roda JC oppermachtig en creëerde veel kansen. Vooral Huntelaar had echter zijn dag niet en verprutse de vele mogelijkheden. Voor rust werd Roda slechts één keer gevaarlijk via Matondo. Tien minuten na rust kwam Ajax dan toch op 1-0 toen Vermaelen bij een corner helemaal vrij stond en de bal zonder problemen binnen kon koppen. Ook hierna kregen de Amsterdammers nog kansen, maar wederom werden deze niet benut. Hierdoor werd het in de slotfase nog spannend, maar keeper Maarten Stekelenburg voorkwam dat de Limburgers nog op gelijke hoogte kwamen.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Sc Heerenveen verspeelde een 2-0 voorsprong tegen Heracles Almelo, het werd 2-2. PSV klopte in een matige wedstrijd Sparta Rotterdam met 1-0. ADO Den Haag klopte AZ met 3-0 en De Graafschap was met 1-0 te sterk voor Vitesse. FC Groningen versloeg FC Utrecht met 2-0 en Willem II won met 3-1 van NAC Breda.