Pitt en Jolie machtigste beroemdheden

Brad Pitt en Angelina Jolie zijn de machtigste beroemdheden in Hollywood. Dat blijkt uit de hoeveelheid hits op het internet en de media-aandacht die het acteurskoppel annex liefdesduo krijgt.

'Brangelina' stoot daarmee Tom Cruise en Jennifer Aniston van de troon, meldde Guinness World Records vandaag. Popdiva Britney Spears blijkt de meest opgezochte beroemdheid op het internet te zijn.

Ook acteur Samuel L. Jackson heeft een plek in de jongste editie van het Guinness Book of Records weten te veroveren. De 68 films waar de acteur in de loop der jaren in heeft gespeeld brachten samen het recordbedrag van 7,42 miljard dollar op (ongeveer 5,24 miljard euro).

Het meest lucratieve samenwerkingsverband bestaat uit regisseur Tim Burton en acteur Johnny Depp. De films die het duo samen maakte brachten ruim 986 miljoen dollar (bijna 700 miljoen euro) in het laatje.

Andere recordhouders zijn zangeres Amy Winehouse (recordaantal Grammy-awards), de James Bond-films (meest lucratieve filmserie), de televisieserie Lost (meest gedownload) en het programma House (succesvolste televisieserie).

De machtigste beroemheden van Hollywood  (foto: ANP)