Grossier in verkeersovertredingen klemgereden

Een 41-jarige man uit Nieuwegein is gisteravond klemgereden door de politie, nadat hij met te hoge snelheid op de A12 reed. De man bleek al de nodige verkeersovertredingen op zijn naam te hebben staan en reed terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken. Ook gaf hij een valse naam op, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vandaag. De bestuurder reed gemiddeld zo'n 180 kilometer per uur op de snelweg.

De man passeerde bij Bunnik met 172 kilometer per uur een onopvallende videoauto van het KLPD. De politie wilde hem daarop aanhouden, maar de man reed door. Met nog hogere snelheden, tot 210 kilometer per uur, maakte hij de A12 onveilig.

De politie besloot hulp in te schakelen, waarna de man rond 22.30 uur bij Driebergen door drie auto's kon worden klemgereden. Hierbij raakte niemand gewond. De inzittenden, de 41-jarige bestuurder, een 20-jarige man en een 14-jarige jongen, werden aangehouden.

De bestuurder verklaarde dat hij was gebeld dat zijn vrouw was flauwgevallen en dat hij nog een invalide dochter thuis had zitten. Na onderzoek van de politie bleek hier niets van waar te zijn. Later verklaarde de man bang te zijn om gepakt te worden, omdat hij dacht dat hij nog veel boetes open had staan. De man was na diverse verkeersovertredingen wel een bekende van de politie, maar van openstaande boetes was geen sprake. De bestuurder is bekeurd en het drietal is na verhoor vrijgelaten.