Lieke uit de kleren voor orang-oetans

Lieke van Lexmond is speciaal voor orang-oetans uit de kleren gegaan voor de Playboy. De opbrengst van de verkoop van vijf foto's uit de Playboy-reportage gaat naar Nyaru Menteng, een opvangcentrum voor de apen op het Indonesische deel van het eiland Borneo.

Dat liet Van Lexmond vandaag in Amsterdam weten bij de presentatie van het nieuwste nummer van het mannenblad. Ze wordt ambassadrice van WSPA, de World Society for the Protection of Animals. Van Lexmond gaat zich inzetten voor orang-oetans en de verkoop van de Playboy-foto's is daar de aftrap van. Van Lexmond nam zelf het initiatief voor de verkoop van de vijf mooiste foto's, die zijn gemaakt door Paul Bellaart.

Het is al de tweede keer dat de actrice en zangeres zich liet verleiden voor een naaktreportage in de Playboy, na het succes van het kerstnummer vorig jaar. Dit keer reisde ze voor de blootreportage af naar de Seychellen. De week zon, zee en palmbomen heeft zestien pagina's met een naakte en schaars geklede Lieke van Lexmond opgeleverd.

De actrice is erg in haar nopjes met de tweede blootserie. "Deze fotoshoot is veel persoonlijker", aldus Van Lexmond. "Je ziet veel meer de Lieke die mijn vriendje ook ziet."

Update: Hier kun je de eerste foto's al online bewonderen

 


Lieke van Lexmond in de Playboy (foto: ANP)