Armstrong keert wel terug in peloton

Lance Armstrong keert komend seizoen wel degelijk terug in het wielerpeloton. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France heeft de berichten over een rentree, die gisteren opdoken in verschillende Amerikaanse media, officieel bevestigd, ondanks een ontkenning gisteren van wielerploeg Astana. 

Armstrongs belangrijkste doelstelling is om opnieuw te zegevieren in de Tour de France. In een interview met het blad Vanity Fair is de deze maand 37-jaar wordende Amerikaan duidelijk over zijn ambities. "Ik keer terug in het wielrennen om te proberen voor de achtste keer de Tour de France te winnen." Tegenover persbureau AP laat hij vandaag weten de beslissing in goed overleg met zijn familie en vrienden te hebben genomen.

Eerdere berichten dat Armstrong voor het Astana van zijn vroegere ploegleider Johan Bruyneel zou gaan rijden noemt woordvoerder Mark Higgins voorbarig. "Over zijn nieuwe ploeg en zijn verdere wedstrijdprogramma is nog niets bekend", benadrukt hij. Armstrong, die in 2005 na zijn zevende Tourzege een punt zette achter zijn carrière, boekte zijn grootste successen bij US Postal en diens opvolger Discovery Channel.

Het Amerikaanse tijdschrift VeloNews meldde begin deze week dat Armstrong naast de Tour de France volgend seizoen ook de Ronde van Californië, Parijs-Nice, de Ronde van Georgia en de Dauphiné Libéré gaat rijden. De Texaan heeft zijn conditie de afgelopen jaren op peil gehouden en werd vorige maand tweede in een mountainbikerace over 160 kilometer. "Maar toch hebben we nog heel wat huiswerk te doen", geeft Higgins toe. "Maar we gaan wel voor het hoogst haalbare."

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport