Tita Tovenaar werkt aan comeback

't Is echt, 't is heus 't is raar maar waar, maar na jaren van afwezigheid komt Tita Tovenaar weer terug op tv. De razend populaire kinderserie die in de jaren zeventig vele kinderen aan de buis gekluisterd hield, wordt nieuw leven ingeblazen. Dit heeft de Efteling vandaag bekendgemaakt.

De AVRO zal alle afleveringen van weleer in een nieuw jasje steken. De vernieuwde afleveringen zal de omroep vanaf half december gaan uitzenden op het kinderkanaal van de publieke omroep, Z@pp.

Ondanks dat Tita waanzinnig populair was, heeft het slechts twee seizoenen gelopen. De afleveringen, die ieder slechts vijf minuten duurden, kwamen van 1972 tot 1974 voor het eerst op de buis. Daarna werd de serie tot in den treure herhaald.

Het belangrijkste personage was Tika, dochter van Tita Tovenaar.  Samen met Tato Toveraap en de grobbebollen woonden de verstrooide tovenaar en zijn dochter in een luchtkasteel. Samen beleefden ze vele avonturen.

Tita Tovenaar, een rol van de inmiddels overleden Ton Lensink, sloot iedere aflevering af met de woorden:  "Dat zien we morgen dan wel weer". Wie de rollen van Tita en Tika Tovenaar op zich zullen nemen, is nog niet bekend. Drie jaar geleden ging er al een musical van de serie in première. De hoofdrollen waren toen voor Erik Brey en Manon Novak.

 


Best een lekker ding, die Tika