Pool houdt dochter zes jaar vast

Een man in Polen is door zijn dochter aangeklaagd omdat hij haar zes jaar gevangen zou hebben gehouden en twee zoons bij haar zou hebben verwekt. Dat heeft de politie gisteren gezegd. De man werd vrijdag aangehouden.

De 45-jarige man werd vrijdag in de stad Siedlce in het oosten van Polen ingerekend, nadat zijn vrouw en dochter naar buiten traden met hun beschuldigingen. Volgens de 21-jarige dochter hield hij haar zes jaar gevangen in een kamer zonder deurklinken en verkrachtte hij haar herhaaldelijk. Zijn vrouw bevestigde het verhaal.

De kwestie doet denken aan de zaak van Josef Fritzl in het Oostenrijkse Amstetten. Fritzl heeft volgens de politie bekend zijn dochter 24 jaar lang in een kelder onder zijn huis te hebben vastgehouden, haar seksueel te hebben misbruikt en zeven kinderen bij haar te hebben verwekt. Die zaak kwam aan het licht toen een van de kinderen, die nog nooit daglicht had gezien, ziek werd en naar het ziekenhuis werd gebracht.

De 21-jarige Poolse mocht wel af en toe naar buiten, onder andere voor de geboortes van haar zoontjes in 2005 en 2007. Bij deze gelegenheden ging de vader met haar mee naar het ziekenhuis en dwong haar de baby's op te geven voor adoptie.

De politie gaat met vaderschapstests nu bekijken of de man inderdaad de verwekker van de kinderen is. Hiervoor moeten zij eerst opgespoord worden via de ziekenhuizen die hen ter adoptie hebben gesteld. Daarnaast wordt onderzocht of de man kan worden vervolgd.


Pool houdt dochter zes jaar vast  (foto: DAG)