Eigenaar wil autowrak Diana terug

Getouwtrek om het wrak waarin prinses Diana verongelukte. De eigenaar van de zwarte Mercedes S280, het Franse verhuurbedrijf Etoile Limousines, wil de auto terug. Dat schrijft The Daily Mail.

Volgens de Britse krant hebben zich al diverse belangstellenden gemeld om de auto te kopen. Directeur Jean-François Musa denkt er ten minste anderhalf miljoen euro aan te kunnen verdienen. Prinses Diana kwam op 31 augustus 1997 samen met haar vriend Dodi Al Fayed en een chauffeur om het leven, toen zij in Parijs met hoge snelheid tegen de muur van een tunnel reden. Het wrak ligt sinds 2005 in een opslagloods in Londen, waar het werd gebruikt in het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Sinds vijf maanden is dat onderzoek echter officieel gesloten.

Volgens directeur Musa is het een schande dat de autoriteiten de Mercedes sindsdien niet hebben teruggegeven. ‘De auto is ontzettend veel geld waard, maar we hebben er nooit enige vergoeding voor gekregen. Wij zijn de enigen die het recht hebben om te beslissen wat ermee gebeurt.’ Bronnen rond het Britse koningshuis melden echter dat Diana’s zonen Harry en William erop aandringen het wrak te laten vernietigen. Zij willen juist voorkomen dat het als souvenir wordt verkocht.


Eigenaar wil autowrak Diana terug  (foto: DAG)