Studenten stelen vliegtuigje uit Madurodam

Leden van het Amsterdams Studenten Corps hebben vanochtend een vliegtuigje gestolen uit Madurodam. Dit deden zij in het kader van een ontgroeningsopdracht. Madurodam heeft aangifte gedaan van de diefstal, bevestigt de politie.

De studenten hebben het vliegtuig dezelfde ochtend aangeboden aan Ruud de Wild, presentator van Q-Music. De studenten hadden opdracht gekregen 'een mooi cadeau' te schenken aan de presentator. De Wild liet in de uitzending weten niet gecharmeerd te zijn van de actie.

Volgens een woordvoerder van de politie is er tijdens de actie schade ontstaan aan de omheining van Madurodam. Ook het tweeënhalve meter lange vliegtuig liep schade op. De mensen die bij de actie betrokken waren, worden volgens de politie vervolgd voor diefstal. Er is nog niemand aangehouden.

Het attractiepark kan nog niet precies zeggen voor welk bedrag er schade is aangericht. Als een vliegtuig opnieuw gebouwd moet worden, kost dat rond de veertienduizend euro, aldus een woordvoerder. Medewerkers van Madurodam halen het toestel vanmiddag zelf op bij de radiostudio in Hilversum.