F1: Hamilton verliest overwinning

Lewis Hamilton is teruggezet naar de derde plaats in de uitslag van de Grand Prix van België. Felipe Massa wordt daarmee tot winnaar uitgeroepen.

Hamilton kreeg voor het afsnijden van de chicane 25 strafseconden opgelegd, waardoor hij nu derde in de uitslag staat. Heidfeld schuift daarmee door naar de tweede plaats. McLaren is inmiddels in beroep gegaan tegen de straf. De uitslag van de Belgische Grand Prix wordt nu dus bepaald tijdens een zitting van de International Court of Appeal van de FIA. Wanneer het protest behandeld zal worden, is nog niet bekend.

McLaren baseert haar protest op gegevens die tonen dat Hamilton na de chicane 6 km/h langzamer over de finishlijn reed dan Räikkönen. Hieruit zou blijken dat Hamilton daadwerkelijk heeft ingehouden om het afsnijden van de chicane te compenseren.

Hamilton zegt dat hij opdracht van het team kreeg om Räikkönen te laten passeren nadat hij de chicane had afgesneden. "Ik wilde niet wachten tot hij langs me zou razen, omdat we nog steeds om positie streden," legde Hamilton uit. "Ik zag hem gasgeven en dacht: okee, dit is goed. Ik begon gas te geven, maar langzaam. Ik denk niet dat ik volgas gaf, omdat ik wilde wachten tot hij me voorbij was. Het was een mooi gevecht en ik vind niet dat er iets fout was."

Over de aanleiding van het incident, het afsnijden van de chicane, was de Brit duidelijk. "Ik liet hem genoeg ruimte, maar hij versnelde toen hij de bocht in ging en duwde me zo ver mogelijk naar buiten." Hamilton zei dat hij maar twee keuzes had: de chicane afsnijden of Räikkönen raken.

De McLarencoureur was compleet verrast door de aankondiging dat de stewards het incident gingen onderzoeken. Het protest van McLaren vond hij dan ook een logische stap. "Dit is autoracen en als er een straf wordt uitgedeeld, zal er iets mis zijn. Maar je weet hoe ze zijn, we zien het wel."

Voor meer F1-nieuws kijk je op FOK!sport!

Submitter:  Bron: FOK!sport