Britse politie doet zonnebrillen in ban

Agenten uit het Britse graafschap Essex, die zich graag mogen spiegelen aan grote voorbeelden als Horatio Caine en Sonny Crockett, worden voortaan door hun superieuren teruggefloten. De donkere zonnebrillen van de bekende Hollywood-agenten zouden namelijk te bedreigend overkomen. En dat terwijl de Britse politie juist vriendelijker moet overkomen.

Volgens het nieuwe politiehandboek zou het zelfs beter zijn als politieagenten maar helemaal geen zonnebrillen meer op hun neus zetten, want 'zonnebrillen maken de ogen onzichtbaar, en mensen van wie je de ogen niet ziet, komen intimiderend over.' Wil een politieman toch graag een zonnebril dragen, bijvoorbeeld op schaarse zonnige dagen, dan mogen zij dit alleen doen als zijn hem afzetten tijdens een gesprek met een burger. Agenten die een auto moeten besturen, mogen hun zonnebril op houden mits de zon schijnt.

Het zonnebrilverbod is overigens niet uniek. Vijf jaar geleden deden het Britse en Amerikaanse leger de zonnebril al in de ban. Militairen moeten namelijk in het veld hun zonnebril afzetten, om zo makkelijker contact te maken met de lokale bevolking.


Horatio is blij dat het verbod niet voor hem geldt